Ihmisten kokoisille ideoille!

TERVETULOA Pohjois-Pohjanmaan Leader-ryhmien yhteisille popleader.fi-sivuille! Täältä löydät kootusti Leader-toimintaan ja rahoitukseen liittyvää tietoa sekä oikopolut ryhmien omille sivuille.

Hanke toiminnassa

Tuettavien hankkeiden ja toimenpiteiden toteuttamista rajaa ja ohjaa ennen kaikkea niiden hyväksytty hankesuunnitelma. Viranomaisen tukipäätöksestä löydätte myönnetyn tuen ja muun rahoituksen määrät, sekä hyväksyttävien kulujen enimmäismäärät.

 

Tukea maksetaan syntyneiden kustannuksien perusteella, hankkeelle myönnetyn tukiprosentin mukaisesti. Kustannukset voivat syntyä haettuna hankeaikana, ei ennemmin eikä myöhemmin.

 

Kilpailuttaminen

Niin kehittämishankkeiden kun investointienkin suuremmat hankinnat on kilpailutettava:

  • alle 2 500 € hankinta - kilpailutusta ei tarvita
  • yli 2 500 € - selvitettävä paikallinen hintataso puhelinsoitoilla, mainonnan perusteella tai riittävä määrä tarjouksia pyytämällä. Hintojen selvityksen tavat ja tulokset kirjataan ylös 
  • Julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) kynnysarvot ylittävät hankinnat on pyydettävä julkisten hankintojen ilmoituskanavan kautta www.hankintailmoitus.fi (julkisen tuen ollessa yli 50% + tavarat ja palvelut 30 000€ (alv 0%) tai rakennusurakka 150 000€ (alv 0%)).

Lisää hyviä vinkkejä ja käytännön ohjeita löydät mm. Hanketoimijan käsikirjasta sekä maksatuksen haku-sivulta.

Pop-Leader - Uutiset - RSS
Tulosta tämä sivu